Sastojci:
- 10 kajsija
- 300 grama krompira
- 150 grama brašna
- 50 grama putera
- 1 jaje
- malo soli i šećera
- malo prezle i putera
- šećer i cimet
Medeno srce: Najlepši i najjeftiniji posni kolač svih vremena! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Operite kajsije, prepolovite ih da izbacite košticu, pa ponovo spojite.
- Skuvajte krompir, ocedite i dok je još vruć ubacite puter.
- Gnječite dok ne dobijete fin pire.
- Odvojeno pomešajte brašno, so i šećer, pa dodajte polako krompir, te mešajte.Na kraju dodajte jaje.
- Testo razvijte na pultu i podelite na 10 delova.
- Zavijte oko svake kajsije i kuvajte u vodi dok ne isplivaju.
- Možete da propržite malo prezle na ulju ili puteru, i uvaljate knedle. Ovaj korak možete i preskočiti ako želite da smanjite malo kalorije.
- Na kraju služite sa mešavinom šećera i cimeta.