Potrebni sastojci:

  • Jedna šolja (250 ml) neslanog indijskog oraha
  • Pet – šet od koštice očišćenih urmi
  • Tri- četiri kašike kakao praha
  • 1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
  • ½ šolje vode
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u blender i dobro ispasirajte. Zatim dodajte vodu i nastavite da bledirate dok ne dobijete glatku masu. Ukoliko je potrebni, dospite još malo vode. U manje posude sipajte džem od malina ili jagoda (napravićete ga tako što ćete bobočasto voće sa par kašika šećera izdinstati 20 minuta, a onda samlesti štapnim mikserom ili u blenderu), na dno i preko džema sipajte mus smesu. Ostavite u frižideru sat vremena da se ohladi.

Mus možete dekorisati sa par svežih jagoda ili malina i, ukoliko volite, šlagom.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Božanstvena čokoladna kremasta tekstura, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj