Potrebni sastojci:
- Jedna šolja (250 ml) neslanog indijskog oraha
- Pet – šet od koštice očišćenih urmi
- Tri- četiri kašike kakao praha
- 1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
- ½ šolje vode
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u blender i dobro ispasirajte. Zatim dodajte vodu i nastavite da bledirate dok ne dobijete glatku masu. Ukoliko je potrebni, dospite još malo vode. U manje posude sipajte džem od malina ili jagoda (napravićete ga tako što ćete bobočasto voće sa par kašika šećera izdinstati 20 minuta, a onda samlesti štapnim mikserom ili u blenderu), na dno i preko džema sipajte mus smesu. Ostavite u frižideru sat vremena da se ohladi.
Mus možete dekorisati sa par svežih jagoda ili malina i, ukoliko volite, šlagom.
Prijatno!