Sastojci:
Kora:
- 100 g brašna
- 30 g zobenih pahuljica
- 50 g šećera
- Narendana kora limuna
- 80 g putera
Voćni fil:
- 500 g malina
- 3 kašike šećera
- 2 kašike meda
- 1 kesica pudinga od malina
- 1 vanilin šećer
- sok od 1 limuna
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni C.
U posudu sipati brašno, pahuljice, narendanu koru limuna i šećer, izmešati, pa dodati iseckan puter. Umesiti da se dobije mrvičasta smesa.
U veću posudu staviti usitnjene maline, pa redom dodavati šećer, med, prah za puding od malina, vanilin šećer i sok od limuna.
Smesu za koru istresite u pleh (prečnika 22 cm) i rukama ravnomerno utabajte, pa preko dodajte fil od malina. Preko fila izmrvite preostalu smesu za koru.
Po želji dekorišite svežim malinama.
Uživajte u savršenoj letnjoj poslastici!