Potrebni sastojci:
- 250 grama taljatela
- 200 grama pečuraka
- 3 čena belog luka
- 50 g putera
- 150 g mladog spanaća
- 30 g pinjola
- 150 g grčkog jogurta
Priprema:
U manjem loncu u posoljenoj vodi skuvajte taljatele po uputstvima s pakovanja. Za vreme kuvanja testenine zagrejete duboki tiganj. Nije potrebno dodavati ulje ili samo par kapi.
Pečurke isecite na šnite ili manje komade i stavite ih da se peku u dubokom tiganju. Kada počnu da ispuštaju tečnost sklonite ih iz tiganja i stavite na tanjir.
Sokovima koje su pečurke ispustile dodajte puter i sitno seckani beli luk. Pržite ga manje od minuta, kako ne bi zagoreo.
Vrućom vodom od kuvanja paste možete kratko preliti listove spanaća - blanširati ih. Testeninu procedite.
Spanać i testeninu dodajte u duboki tiganj i pomešajte s lukom i puterom. Po potrebi i želji na kraju možete dodati još putera i začiniti po ukusu.
Nakon nekoliko minuta uklonite testeninu sa šporeta i umešajte pečurke. Taljatele pospite pinjolima i dodajte grčki jogurt na nekoliko mesta po tanjiru i izmešajte.