Sastojci za testo:
- 500 grama brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
Sastojci za nadev:
- džem (po izboru)
Najbolji namaz za palačinke i slatka peciva: Pravi se od dva sastojka, ne postoji ukusniji! (RECEPT)
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema:
- U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kašiku šećera, pa ostavite da naraste 15-ak minuta.
- U brašno dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so, te umesite glatko testo.Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera.
- Sjedinjeno testo mesite još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
- Testo podelite na dva dela (dve jufke), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
- Jufke istanjite što više možete, pa celu površinu testa obilno namažite džemom.
- Urolajte i ređajte u podmazan pleh.
- Rolate premažite žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja.
- Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
- Gotovu štrudlu vrlo malo poprskajte vodom, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.
- Rolate posipajte prah šećerom i poslužite tople.
Najbolji namaz za palačinke i slatka peciva: Pravi se od dva sastojka, ne postoji ukusniji! (RECEPT)