Potrebno vam je:
- Kore za pitu - 500 g
- Jaja - 4 komada
- Pileće meso - 300 g
- Kačkavalj - 150 g
- Paprika
- Kiselo mleko - 1 šolja
- Maslac - 60 g
- Sveže mleko - 300 ml
Priprema:
Nadev: Umutite 2 jaja, kiselo mleko i skuvano pileće meso, sitno iseckano i komadiće izdinstane paprike.
Uzmite dve kore, jednu namažite maslacem, pa preko stavite i drugu koru. Na drugu koru stavite nadev i uvijte u rolat.
Dobijene rolate stavite u pravougaoni pleh, tako da se ne zalepe mnogo.
Preliv: Umutite 2 jaja, 150 g rendanog kačkavalja, 300 ml svežeg mleka i prstohvat soli. Tom smesom prelijte pitu na kraju, a pre pečenja.
Pre nego što je stavite u rernu isecite pitu na komade, kako bi bolje upila preliv i bila sočnija.
Pita se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni sve dok ne porumeni.
Prijatno!