Potrebni sastojci za salatu:
· Kukuruz šećerac – jedna šolja
· Pasta – fusili ili „školjkice“ (po izboru)
· Čeri paradajz 350 grama
· Crveni luk – jedana srednja glavica
· Jedan avokado
· Maslinovo ulje
Potrebni sastojci za dresing:
· Svež peršun – 60 grama
· Maslinovo ulje – 50 do 60 ml
· Sok od svežeg limuna – tri kašike
· Čen belog luka izgnječen
· Dve kašičice meda
· Morska so prema ukusu
· Čili paprika mlevena (opciono, ukoliko volite ljuto)
· Biber prema ukusu
Priprema: Skuvajte testeninu, ali pazite da je ne prekuvate da ne bude gnjecava. Prespite je u veliku činiju i dodajte kukuruz, na četvrtine iseckan čeri paradajz, crveni luk isečen na režnjeve, iseckan avokado i maslinovo ulje i sve dobro promešajte.
U blender stavite peršun, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, med, morsku so, čili prah i biber i sve sastojke dobro ispasirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Smesu zatim izlijte preko testenine i dobro promešajte kako bi ravnomerno upila dresing.
Prijatno!