Potrebni sastojci:
- Tri tikvice srednje veličine
- Tri šargarepe
- Prstohvat soli
- Biber prema ukusu
- Četiri kašike kukuruznog brašna
- Prezla prema potrebi
- 1 jaje
Ulje (maslinovo, suncokretovo, od grožđica)
Priprema:
Povrće koje ste prethodno oprali i ogulili - izrendajte. Stavite izrendane tikvice i šargarepu u čistu krpu, pospite 1 kašičicom soli i ostaviti da odstoji oko 10 minuta. Posle toga istisnite što više tečnosti iz povrća. Vodu je važno istisnuti, kako burgeri ne bi bili previše mekani i gnjecavi. Potom dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujete burgere i poređajte ih na papir za pečenje. U tiganju zagrejte dobro ulje i zatim stavljajte burgere. Pecite ravnomerno sa obe strane dok ne dobiju zlatno- braonkastu boju. Kada su burgeri ispečeni, ostavite ih nekoliko minuta na kuhinjskim ubrusima, kako bi upili višak ulja.
Burgere možete poslužiti uz mešanu sezonsku salatu ili krompir pire.
Prijatno!