Potrebni sastojci za koru:
- Puter 115 grama
- Šecer 50 grama
- Kakao prah – pet kašika
- Kašičica instant kafe
- Jedno jaje umućeno
- Izmrvljeni keks 100 grama
- Seckani bademi 100 grama
- Kokos mrvice 50 grama
Potrebni sastojci za fil:
- Otopljeni puter 115 grama
- Pet kašika slatke pavlake
- Dve kašikeinstant kafe
- Šećer u prahu 240 grama
- Dve kašike pudinga u prahu (vanila)
Sastojci za čokoladni preliv:
- Dve kašike putera
- Čokolada 170 grama
Kakao prah za posipanje
Priprema:
Na pari otopite puter sa šećerom i dodajte im kakao prah. U to dodajte umućeno jaje, mešajući jedan minut, da se masa sjedini. Sklonite činiju sa vatre, dodajte izmrvljeni keks, bademe i kokos. Sve dobro promešajte i sipajte u posudu/kalup veličine 20x20 (okvirna mera) i izravnajte dobro masu. Umutite puding prah, puter, slatku pavlaku i instatnt kafu dok ne dobijete glatku smesu. Mešavinu sipajte preko smese za koru i dobro je izravnajte špatulom. Otopite čokoladu sa puterom na laganoj vatri, ostavite da sa malo prohladi i sipajte je preko fila. Gotov kolač stavite u frižider na najmanje tri sata, kako bi se stegao. Secite ga na jednake kocke.
Prijatno!