Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 kašičice ka za pecivo
- ½ kašičice soli
- 200 grama šećera
- 1 kašika narendane korice limuna
- 180 ml grčkog jogurta
- 120 ml suncokretovog ulja
- 2 velika jaja
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te namastite četvrtasti kalup za hleb, a dno obložite papirom za pečenje.
- U jednoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo i posolite, a u drugoj izmešajte šećer s narendanom koricom limuna.
- Izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smesu pa dodajte grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile.
- Dodajte pripremljene suve sastojke i dobro promešajte drvenom kašikom.
- Pripazi da ne ostanu grudice.
- Prelijte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-ak minuta u zagrejanoj rerni.
- Proverite čačkalicom je li kolač gotov pa pusti da se dobro ohladi pre sečenja.
- Čuvajte ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem.