Palačinke su u mnogim domovima među omiljenim poslasticama. Iako je testo jednostavno za pripremu ponekad napravimo greške koje mogu uticati na ukus i kvalitet palačinki.
Previše mešate
Mnoge domaćice želeći da razbiju svaku grudvicu brašna, previše mešaju testo. To je pogrešno! Ne smete preterati sa mešanjem ili mućenjem jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke u biti gumenaste.
Nemate strpljenja
Da bi ispale savršene smesu treba pokriti i ostaviti da odstoji do pola sata.
Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu: Nikad vam više neće biti žilave!
Ne zagrevate tiganj dovoljno
Ukoliko vaš tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom ste tiganj premazali. Predlažemo vam da proverite tmperaturu tako što ćete staviti malu palačinkicu kao probnu.
Prečesto okrećete palačinke
Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. Ako pravite američke palačinke onda vam je naročito potrebno da budete pažljivi jer bi u suprotnom mogle izgubiti pahuljastu teksturu.