Sastojci:
- 400 grama praziluka
- 200 gr krompira
- 1 čen belog luka
- 1 litar bujona
- 50 ml slatke pavlake
- so
- biber
- timijan
- maslac
4 recepta za domaći kvasac: Za testo koje raste kao ludo! (RECEPT)
Postupak:
- Praziluk dobro operi i naseckajte.
- Dinstajte naseckani praziluk i beli luk na maslacu, pazeći da beli luk ne zagori.
- Posolite, pobiberite i dodajte timijan.
- Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte bujon , te krumpir koji ste ogulili i naseckali na malene kockice.
- Pustite da kuva dok krompir ne omekša.
- Kada je krumpir skuvan, sklonite supu s vatre.
- Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobila gustu supu, te je vratite na laganu vatru.
- Dodajte pavlaku, te pustite da kuha još samo minut do dva.
- Supu možete poslužiti i sa kašičicom kisele pavlake.
Pita savijača od spanaća i sira: Slasna večera kojoj ćete se uvek vraćati! (RECEPT)