Ukoliko ste se uželelu pravog starinskog jela po tradicionalnom recept, ova mućkalica je kao stvorena za vas.
Ovom ručku niko ne može da odloli, piše stvarukusa.rs
Sastojci:
- 150 g svinjetine
- 150 g teletine
- senf
- 2 kašike ulja
Mućkalica:
- 150 gr crnog luka
- 150 gr paprika iz turšije
- kašika paradajz-pirea
- malo supe od mesa
- gustin po potrebi
Priprema mesa:
Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat vremena, pa ih potom namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster.
Priprema mućkalice:
Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke.
U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.