ČIST UŽITAK

Brzinske fritule sa jogurtom: Prženo tradicionalno testo iz komšiluka koje ćete obožavati! (RECEPT)

Fritule su prženo testo koje se tradicionalno priprema u primorskom delu Hrvatske, a veoma su slične krofnama

Recepti
Autor:
Brzinske fritule sa jogurtom: Prženo tradicionalno testo iz komšiluka koje ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama brašna
  • 1 vanilin šećer
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 malo pakovanje jogurta
  • 1 kašika ruma
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Ovo je najbolji recept za domaće krofne: Uopšte ne upijaju ulje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudi pomešajte brašno, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo.
  • Dodajte jaja, kašiku ruma i jogurt, te umutite u glatku smesu.
  • Zagrejte otprilike litrar ulja u posudi, pa uz pomoć kašike oblikujte fritule i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju.
  • Izvadite ih iz ulja, prebacite na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.
  • Pospite ih šećerom u prahu ili prelivom po želji.

3 tajne za najsavršenije krofne: Omiljeni slatkiš iz detinjstva koji neće upiti masnoću! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs