Sastojci:
- 200 grama brašna
- 1 vanilin šećer
- pola kesice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 malo pakovanje jogurta
- 1 kašika ruma
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Ovo je najbolji recept za domaće krofne: Uopšte ne upijaju ulje! (RECEPT)
Priprema:
- U posudi pomešajte brašno, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo.
- Dodajte jaja, kašiku ruma i jogurt, te umutite u glatku smesu.
- Zagrejte otprilike litrar ulja u posudi, pa uz pomoć kašike oblikujte fritule i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju.
- Izvadite ih iz ulja, prebacite na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.
- Pospite ih šećerom u prahu ili prelivom po želji.
3 tajne za najsavršenije krofne: Omiljeni slatkiš iz detinjstva koji neće upiti masnoću! (RECEPT)