Sastojci za testo:
- 400 grama belog brašna
- 3 jaja
- 150 grama šećera
- 150 grama maslaca
Sastojci za nadev:
- 200 grama čokolade sa 70% kakaa
- pola šolje mleka
- 100 grama šećera
- 30 grama badema
Torta sa greškom: Zašto je ovaj slatkiš od 4 sastojka najpopularniji u Italiji već 100 godina!

Priprema:
- Stavite brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu.
- U nju ulijte umućena jaja, te dodajte šećer i lagano sve promešajte.
- Dodajte hladni maslac naseckan na kockice, pa mesite od tri do pet minuta. Radite brzo kako se maslac ne bi otopio, a testo postalo gnjecavo.
- Zamotajte ga u foliju i ostavite 30 minuta u frižideru da odstoji.
- Na pobrašnjenoj površinu izvadite testo pa ga presecite na pola.
- Polovinu razvaljajte i stavite u namašćen lim za pečenje.
- Na pari otopite čokoladu pomešanu s mlekom, šećerom i usitnjenim bademima.
- Malo ohladite pa ulijte u lim s testom.
- Pre toga testo izbodite viljuškom na nekoliko mesta.
- Razvaljajte ostatak testa, naseckano na trakice i preklopite preko nadeva.
- Pecite na 180 Celzijusa od 40 do 45 minuta, ohladite pa poslužite.
Najlepši starinski kolač sa žutim filom: Recept koji ne sme da padne u zaborav!