Sastojci: 700 g šećera, 700 ml mleka, 1 vanilin šećer, 2 lista većih oblandi, 70 g čokolade, 100 g mlevenih oraha, 50 g maslaca.


Priprema: U mleko staviti šećer, vanilin šećer i maslac. Kuvati oko sat vremena da se zgusne, pa dodati mlevene orahe. Oblande staviti u mokru krpu.

Poslastica našeg detinjstva: Hrskava čokolada i penasti fil! (RECEPT, VIDEO)

123.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Kuvano mleko sa orasima podeliti na dva dela, pa u jedan dodati čokoladu.

Na oblandu na jednu polovinu po dužini namazati svetli, a sa druge strane čokoladni deo. Uviti i sastaviti rolnice na sredini oblande.


Dobro ohladiti, seći i služiti uz kaficu.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Svakodnevna poslastica za uživanje uz kafu