Sastojci:
- 2 kašike kokosovog ulja
- 100 grama kukuruza kokičara
- 4 kašike pročišćenog ghee maslaca
- ¼ kašičice soli
Savršenstvo ukusa: Ovako se pripremaju najbolje kokice na svetu! (RECEPT)
![](/data/images/2020/02/10/15/211741_shutterstock-131523674_ff.jpg?ver=1581346251)
Priprema:
- Rastopite kokosovo ulje u velikoj posudi s poklopcem.
- Ubacite malo kukuruza kako biste proverili da li se ulje dovoljno zagrejalo.
- Kad popucaju, ubacite sav kukuruz.
- Poklopite, te pecite na srednje jakoj vatri i povremeno protresite posudu.
- Nakon tri minuta, kada između pucanja budu pauze od dve sekunde, sklonite s vatre i ostavite poklopljeno još pola minuta.
- Prelijte rastopljenim ghee maslacem, posolite i dobro protresite.
Napomena:
Maslac možete zameniti i komadićima pržene slanine ili parmezanom.
Ovako se prave čokoladne kokice: Poslastica bez koje se ne može zamisliti jesen! (RECEPT)