Sastojci:
- 2 kašike kokosovog ulja
- 100 grama kukuruza kokičara
- 4 kašike pročišćenog ghee maslaca
- ¼ kašičice soli
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Rastopite kokosovo ulje u velikoj posudi s poklopcem.
- Ubacite malo kukuruza kako biste proverili da li se ulje dovoljno zagrejalo.
- Kad popucaju, ubacite sav kukuruz.
- Poklopite, te pecite na srednje jakoj vatri i povremeno protresite posudu.
- Nakon tri minuta, kada između pucanja budu pauze od dve sekunde, sklonite s vatre i ostavite poklopljeno još pola minuta.
- Prelijte rastopljenim ghee maslacem, posolite i dobro protresite.
Napomena:
Maslac možete zameniti i komadićima pržene slanine ili parmezanom.
Za ljubitelje kokica donosimo savršen recept za domaće kokice
Budi deo Stil zajednice.