Za svaku priliku

Rozeta hlepčići: Najukusnije domaće lepinjice! (RECEPT)

Jedite ih dok su tople - tada su najlepše

Recepti
Autor:
Rozeta hlepčići: Najukusnije domaće lepinjice! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g brašna, 300 ml vode, 10 g svežeg kvasca, kašičica soli, prstohvat-dva šećera, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema: Da bisle napravili ove prelepe rozeta hlepčiće, trebaće vam običan aparat za sečenje jabuka. Prosejte brašno u posudu. Rastvortite kvasac u 300 ml tople vode i dodajte bogat prstohvat šećera.

Sipajte kvasac u brašno, dodajte dve kašike maslinovog ulja i jednu kašičicu soli. Umesite meko testo. Stavite ga ponovo u posudu, pokrijte providnom folijom i krpom.

Ostavite posudu na toplom mestu, dok testo ne udvostruči zapreminu. Kada je testo gotovo, podelite ga na 8 jednakih delova. Od svakog dela napravite loptu, pospite je brašnom i pritisnite aparatom za sečenje jabuka, kako biste formirali rozetu. Veliki pleh obložite papirom za pečenje.

Pospite papir brašnom i poređajte pogačice na rastojanju jednu od druge. Ostavite ih da narastu još pola sata. Ugrejte rernu na 190 stepeni.

Pecite pogačice dok ne dobiju zlatnu boju. Ako želite deblju koricu ostavite ih još 10-15 minuta u rerni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs