Sastojci: 500 g ribe (šaran, oslić, skuša), 1 limun, 700 g krompira, mlevena paprika, maslinovo ulje, ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, origano, biber, so, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, suvi začin.
Priprema: Ribu iseći na manje parčiće. Posoliti, dodati sve začine, malo soka od limuna, iseckan beli luk, ulje i dobro izmešati. Ostaviti u marinadi bar pola sata pokriveno.
Na drvene štapiće ređati komadiće ribe i luka isečenog na kolutove koji ste prethodno malo posolili. Po želji možete ubaciti i neki kolutić limuna.
Krompir isecite po želji, dodajte suvi začina ili so, biber, mlevenu papriku i maslinovo ulje. Dobro izmešajte i poređajte u podmazan peleh.
Odozgo poređajte ražnjiće sa ribom. Pecite na 220 stepeni oko 50 minuta.
Uživajte!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)