Sastojci za biskvit:
• 3 jajeta • 3 kašike šećera • 3 kašike brašna • 3 kašike ulja • malo praška za pecivo
Sastojci za kremu:
• 3 čvrsta jogurta • 3 šlaga (ili 1/2 l slatke pavlake) • 3 želatina • 20 dag šećera u prahu • voće (po želji)
Torta sa piškotama i jagodama: Božastven ukus koji će vas fascinirati na prvi zalogaj! (RECEPT)
Priprema:
- Ispecite biskvit od navedenih sastojaka.
- Za kremu u jednoj posudi umutite šlag, u drugoj izmešajte 2 jogurta i 20 dkg šećera, a u treću stavite 1 jogurt i 3 želatina koje ćete malo izmešati.
- Jogurt i želatin stavite na šporet i mešajte.
- Čim provri, sklonite i u to odmah umišajte šlag, 2 jogurta, šećer i voće.
- Sve to izlijte u pripremljen kalup na biskvit.
- Tortu stavite u frižider do kse nestegne.
Inače, umesto biskvita može se kao podloga upotrebiti 250 grama keksa i 90 grama maslaca. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu i njom popunite oblik torte.
Torta Medeni jogurt: Savršeno meka, hladna i kremasta - prosto neodoljiva! (RECEPT)