Sastojci:
- 8 kriški hladne palente
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica naseckanog belog luka
- so
- biber po ukusu
- mast ili maslac za prženje
Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!
![](/data/images/2019/10/15/13/201351_shutterstock-1449478655_ff.jpg?ver=1571139877)
Priprema:
- Ugrejte u tiganju dovoljnu količinu masti za prženje.
- Dodaj ruzmarin kako bi se masnoća aromatizovala.
- Pržite na masnoći kriške palente 5 minuta sa svake strane.
- Prženu palentu izvadite na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće.
- Posolite i pobiberite.
- Poslužite uz sos ili jelo.
Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića! (RECEPT, VIDEO)