Orijentalna kuhinja

Adana kebab: Originalni recept za najpopularnije tursko jelo!

Fenomenalna kombinacija ukusnog mesa i pravih začina

Recepti
Autor:
Adana kebab: Originalni recept za najpopularnije tursko jelo!
Foto: Profimedia

Sastojci: 1,5 kg telećeg mlevenog mesa, 2 crvene paprike šilje, 1 glavica luka, 3 čena belog luka, kašika soli, kašika soka od paradajza, 1 kašičica miloduha, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica bibera.

Priprema: U blender staviti luk, beli luk i papriku i samleti, ali ne u kašu, već na sitne komadiće. U veliku posudu staviti mleveno meso, odozgo dodati smesu samlevenu u blenderu, zatim sve začine, so i paradajz pire i lepo promešati.

Smesu staviti u frižider na dva-tri sata da se ukusi pomešaju. Od hladne smese praviti loptice i nizati ih na ražnjiće, pritiskati da ostanu tragovi prstiju i peći na roštilju do ne dobiju lepu boju.

Servirajte uz priloge po želji (sveže salate, pavlaka, majonez, kečap, urnebes i caciki salata...), a odlično bi bilo i kada biste napravili i tortilje. Recept za nalepše tortilje preuzmite OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs