Vitamini, minerali, voćne kiseline, prirodni šećer, sve to nudi jabuka, a organizmu je naohodno. Čipsod jabuka je niskokaloričan, a jako ukusan. Evo kako se priprema:

Sastojci:

Adana kebab: Originalni recept za najpopularnije tursko jelo!

Priprema:

Uključiterernuna 200 stepeni.

Dok se greje, jabuke operite i izvadite središnji deo, pa ih isecite na kolutove.

U plitku tepsijustavite papir za pečenje i poređajte kolutiće jabuka, pa ih premažite ih smesom javorovog sirupa i cimeta.

Stavite ih u rernu na dva sata, a na svakih pola sata, okrenite kolutiće, da bi se ravnomerno ispekli. Kada budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade oko 15 minuta.

Dok se hladi postaće hrskavi.

Lenja pita sa dva nadeva: Sa breskvama i orasima, duplo ukusnija! (RECEPT)


Ne moramo posebno da naglašavamo koliko su jabuke dobre za zdravlje, zato je ova grickalica odličan izbor