Od tikvica možete napraviti lažnu picu, koja će uštedeti kalorije, a neodoljivo podseća na pravi italijanski obrok.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- Šaka rendanog sira
- Pola šolje integralnog brašna
- Šunka
- Kečap
- So
- Origano
- Majčina dušica
Nasuvo s krompirom: Starinski ručak za čistu desetku! (RECEPT)
Priprema:
Izrendajte tikvice i posolite ih, a nakon toga ih ostavite deset minuta. Kada su odstojale, stavite ih u krpu i dobro iscedite svu vodu.
Pomiješajte ih sa jajima i rendanim sirom. Dodajte integralnog, zobenog ili bademovog brašna. Na dve tikvice će vam biti potrebno pola šoljice brašna.
Ako se desi da testo bude previše retko, zgusnute ga čija semenkama, ali ih pre dodavanja ostavite na desetak minuta u vodi.
Smesu izlijte na papir za pečenje i ubacite u rernu, pa nakon 15 minuta izvadite, dodajte šunku, sir, kečap ili nadev prema želji pa zapecite još par minuta.
Posolite i začinite origanom i majčinom dušicom.
4 tradicionalna jela na kašiku: Ovo morate da spremite barem jednom nedeljno! (RECEPTI)