Sastojci:
- 350 g margarina
- 350g brašna
- 350g šećera
- 300 g šećera u prahu
- 1 pakovanje vanilinog šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 6 jaja
- 3 limuna
Kako pripremiti?
Uključite rernu na 175 do 195 stepeni Celzijusa.
Izrendajte koru sa 3 limuna, 2 iscedite.
Jaja i šećer pomešajte i mešajte sve dok ne dobijete penastu smesu.
U drugoj posudi prosejte brašno i dodajte mu vanilin šećer, prašak za pecivo, limunovu koru i margarin. Sipajte suve sastojke i margarin postepeno u penastu smesu. Sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u kalup preko papira za pečenje. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na srednjoj rešetki rerne.
Glazura: Postepeno mešajte šećer u prahu i limunov sok. Vodite računa da mešanjem uklonite sve grudvice.
Izvadite kolač iz rerne i dok je još topao, na nekoliko mesta izbodite viljuškom kako bi kolač bolje upio glazuru.
Uživajte!