Sastojci:
- 2 jaja
- 0,5l mleka
- 4 dl šećera
- 4 dl ulja
- 1l brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- 6 kašika čokolade u prahu
Glazura:
- 200 grama čokolade za kuvanje
- kašika ulja
Mafini od lisnatog testa: Univerzalan recept, punjenje po želji! (VIDEO)
Za posipanje:
- šaka lešnika, a mogu i orasi, mleveni lan ili kokos
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje.
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, dodajte u smesu i dobro izmiksajte.
- Smesom napunite korpice za mafine tako da ostane 1 prst do vrha.
- Mafini će se podići toliko da ostane dovoljno mesta za čokoladnu glazuru da ne iscuri napolje.
- Pecite na 180 Celzijusa 15-16 minuta.
- Dok se mafini peku, na pari otopite čokoladu sa malo ulja.
- Kad je glazura potpuno glatka, sklonite je s pare da se malo prohladi.
- Lešnike prepržite na tiganju i izdrobite u male komadiće.
- Glazuru razlijte kašikom po mafinima i gore pospite lešnikom.
- Stavite na hladno da se čokolada stegne.
Sočni mafini sa šljivama: Testo mekano, a voće se topi u ustima! (RECEPT)