Sastojci:
Glazura:
- 200 grama čokolade za kuvanje
- kašika ulja
Foto: Profimedia
Za posipanje:
- šaka lešnika, a mogu i orasi, mleveni lan ili kokos
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje.
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, dodajte u smesu i dobro izmiksajte.
- Smesom napunite korpice za mafine tako da ostane 1 prst do vrha.
- Mafini će se podići toliko da ostane dovoljno mesta za čokoladnu glazuru da ne iscuri napolje.
- Pecite na 180 Celzijusa 15-16 minuta.
- Dok se mafini peku, na pari otopite čokoladu sa malo ulja.
- Kad je glazura potpuno glatka, sklonite je s pare da se malo prohladi.
- Lešnike prepržite na tiganju i izdrobite u male komadiće.
- Glazuru razlijte kašikom po mafinima i gore pospite lešnikom.
- Stavite na hladno da se čokolada stegne.
Ovaj recept će oduševiti sve ukućane već pri prvom zalogaju
Budi deo Stil zajednice.