Sastojci:
- 1 kilogram svinjetine (ili nekog drugog mesa po izboru)
- 2 kašike masti
- 300 grama krompira
- 150 grama pirinča
- 5 paprika
- 500 ml pasiranog paradajza
- so
- biber
- mlevena paprika
- nekoliko listova peršuna
Đuveč na bakin način: Savršeno kuvano jelo prepuno vitamina! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte mast i stavite luk.
- Kada se luk proprži, stavite i meso da se proprži sve zajedno.
- Dodajte krumpir, pirinač, papriku i paradajz
- Dobro posolite, pobiberite i dodajte malo mlevene paprike, sitnog peršuna i sve to dobro izmešajte.
- Ako meso nije jako masno, prelite sa jednom šoljicom vruće masti
- Đuveč nalijte mlakom vodom, tek toliko da sva smesa bude u vodi, pa onda stavite da se kuva.
- Đuveč se ne meša nego se pažljivo protresa, a kuvan je kad nema vode i kad je meso mekano.