Vreme za pripremu sastojaka: 10 minuta
Vreme za kuvanje: 30 minuta
Količina: 4 služenja
Potrebni sastojci:
- 1 kg belih krompira (oljuštenih i isečenih na krupne kriške)
- 1/2 šoljice seckanog crnog luka
- 1/2 šoljice seckanog celera
- 3 kašike brašna
- so i biber (po ukusu)
- 1/2 ili 1/4 putera
- voda (da pokrije krompire)
- 3 dl mleka
- sir, slanina ili mladi luk za garnirung (po želji)
U veliku posudu pomešajte krompire isečene na kriške sa seckanim lukom, celerom, brašnom, i dodajte so i biber po želji. Ostavite sve to da odstoji oko 10 minuta.
Istopite željenu količinu putera u posudi gde ćete spremati čorbu. Čim se potpuno istopi, dodajte prethodno pomešanu smesu sa krompirom i mešajte.
Neprevaziđena kafanska pileća čorba: Ovo je originalan recept!

Dodajte dovoljno vode da potpuno prekrije krompire i pustite da potpuno provri. Čim provri, dodajte mleko i meštajte, pa kuvajte bez poklopca od 25-30 minuta, uz povremeno mešanje.
Kuvajte dok krompiri, celer i luk potpuno ne omekšaju. Dodajte so i biber po želji i nastavite da kuvate dok čorba ne dobije željenu gustinu. Dodajte garnirung od sira, slanine ili seckanog mladog luka, po želji i poslužite toplo.
Takođe, ukoliko vam se više sviđa glatka tekstura, stavite krompiere u blender ili čoper dok ne dobijete željenu teksturu.
Prijatno!