ODUŠEVIĆETE SE

Ručak iz bakine kuhinje: Ovako ćete skuvati božanstveni sladak kupus! (RECEPT)

Pogledajte kako je baka pripremila savršen sladak kupus koji je toliko ukusan da nećete moći da prestanete da jedete

Recepti
Autor:
Ručak iz bakine kuhinje: Ovako ćete skuvati božanstveni sladak kupus! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 glavica belog kupusa
  • 1 paradajz
  • 1 veza mladog crnog luka ili praziluk
  • 1 zelena paprika
  • 2 šargarepe
  • 1 koren i list peršuna
  • 1 koren celera
  • 1 veći krompir
  • 2 kašike ajvara
  • 5 čena belog luka
  • so i začin
  • aleva paprika
  • tucana paprika

Najbolja krompiruša na bakin način: Kada je jednom probate, pravićete je uvek! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  • U šerpu iseckajte kupus na krupnije, a povrće na sitne kocke.
  • Na isečen kupus dodajte mlad luk, ubacite zelenu papriku, šargarepu isečenu na kolutove, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka.
  • Nalijte vodom i kuvajte oko 30-40 minuta, ali nikako nemojte mešati.
  • Ubacite seckan paradajz ili paradajz iz flaše.
  • Dodajte začin, so i 2 kašike ajvara.
  • U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna, pa propržite.
  • Dodajte alevu papriku i malo ljute tucane po želji i time zapržite kupus.
  • Dodajte ostatak sitno iseckanog belog luka i blago promešajte.
  • Na kraju dodajte peršunov list.

Prepleten kolač: Najmekše testo punjeno džemom i orasima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs