Sastojci:
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
- U šerpu iseckajte kupus na krupnije, a povrće na sitne kocke.
- Na isečen kupus dodajte mlad luk, ubacite zelenu papriku, šargarepu isečenu na kolutove, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka.
- Nalijte vodom i kuvajte oko 30-40 minuta, ali nikako nemojte mešati.
- Ubacite seckan paradajz ili paradajz iz flaše.
- Dodajte začin, so i 2 kašike ajvara.
- U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna, pa propržite.
- Dodajte alevu papriku i malo ljute tucane po želji i time zapržite kupus.
- Dodajte ostatak sitno iseckanog belog luka i blago promešajte.
- Na kraju dodajte peršunov list.
Pogledajte kako je baka pripremila savršen sladak kupus koji je toliko ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Budi deo Stil zajednice.