NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE

Baron torta neodoljivog ukusa: Ovoj kraljevskoj poslastici niko ne može odoleti! (RECEPT)


Ova torta zahteva trud i strpljenje, ali ubrzo ćete se uveriti da se i te kako isplati

Recepti
19:19h Autor:
Baron torta neodoljivog ukusa: Ovoj kraljevskoj poslastici niko ne može odoleti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci za jednu koru (peku se četiri):

  • 3 belanca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 mekog brašna
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • prstohvat soli

Sastojci za voćni nadev:

  • 300 grama malina
  • 70 g svežih borovnica
  • 6 kašika šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike gustina
  • 1 kašičica maslaca

Sastojci za čokoladni nadev:

  • 12 žumanaca
  • 130 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 50 grama gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 125 grama maslaca

Pančo torta: Čik odolite slatkoj ruskoj planini! (FOTO, RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci za glazuru:

  • 100 grama bele čokolade
  • 3 kašike ulja

1 kašičica maslaca

Priprema:

  • Za kore prvo prosejte kakao i brašno.
  • Zatim odvojite belanca od žumanaca.
  • Žumanca stavite u frižider, a 3 belanca penasto umutite s prstohvatom soli.
  • Sipajte šećer, sve vreme mutite dok se ne dobije potpuno čvrst sneg. Lagano, kašikom umešajte kakao, brašno i mlevene orahe.
  • Pleh premažite uljem i obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu.
  • Blago protresite pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče oko 25 minuta.
  • Na isti način ispecite preostale 3 kore.

Priprema voćnog nadeva:

  • Maline (može i smrznute) stavite u posudu, dodajte borovnice isečene na polovinu, šećer, vanilin šećer i gustin rastvoren u vodi.
  • Pustite da provrije, pa mešajte.
  • Kada se zgusne, sklonite sa šporeta i dodajte maslac.
  • Nadev prekrijte prianjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Priprema čokoladnog nadeva:

  • Kašikom umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, dodajte 250 ml mleka u kojem je rastvoren gustin, a preostalu količinu mleka stavite da provri.
  • Zatim sipajte žumanca gustin u mleko, miešajte i ostavite da se nadev zgusne.
  • Odmah dodajte čokoladu.
  • Kada se čokolada istopi, nadev pokrijte folijom i ostavite da se ohladi (nakon dodavanja čokolade, nadev se može prebaciti u drugu posudu radi bržeg hlađenja).
  • U ohlađen nadev dodajte maslac sobne temperature te umutite.
  • Voćni nadev podelite na 3 dela, a čokoladni na 4 dela.

Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs