Sastojci za testo:
Sastojci za nadev:
- pekmez (po izboru)
Foto: Bakina kuhinja
Sastojci za premazivanje:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema:
- U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kaašiku šećera.
- Ostavite da naraste 15-ak minuta.
- U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so.
- Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo s pomoću miksera.
- Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi.
- Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
- Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa obilno namažite pekmezom.
- Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh.
- Rolade premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja.
- Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa.
- Gotovu štrudlu vrlo malo poprskajte vodom, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.
- Štrudle posipajte šećerom u prahu i poslužite dok su još tople.
Ovo je poslastica na kakvu ste često nailazili u životu, od bakine kuhinje do danas
Budi deo Stil zajednice.
