Korisni saveti

5 stvari koje srećne porodice rade drugačije: Budite promena koju želite da vidite!

Veliki broj porodica propušta jednostavne radosti u životu, jer imaju previše drugih stvari oko kojih brinu. Srećne porodice se ne stresiraju, već planiraju i rade

Vaše dete & vi
Autor:
5 stvari koje srećne porodice rade drugačije: Budite promena koju želite da vidite!
Foto: Shutterstock

Prošli su dani klasične porodice. Ali, to što vaša deca ne mogu da posmatraju idealnu porodicu ne znači da ne možete da radite na tome da ona to postane. Budite promena koju želite da vidite, budite svesni toga kako živite i podižete svoju decu.

Srećne porodice rade stvari malo drugačije. One su srećnije zbog toga što žive planski i primenjuju pozitivne navike koje unose prave vrednosti u živote svoje dece. To ne znači da je sve savršeno, ali njihove navike čine razliku i dobro nadmašuje loše.

Naravno, ne može svaka porodica da bude srećna sve vreme, ali sa nekoliko malih saveta koji će vam pomoći, možete to biti veći deo vremena. Evo 5 stvari koje srećne porodice čine drugacije:

Srećne porodice imaju porodične tradicije

Reč „zauzet“ deluje da je nova prenaglašena reč u današnje vreme. Svi su tako zauzeti zadacima i aktivnostima da su porodice srećne ako provedu nekoliko sati nedeljno zajedno.

Zato, više nego ikad, važno je odvojiti vreme koje ćete provesti zajedno svake nedelje, svakog meseca, na odmorima da biste stvorili uspomene i porodičnu tradiciju.

Na primer, to može biti jednostavno i lako kao što je porodični doručak nedeljom ujutru, igranje u petak uveče, šetnja vikendom, poseta familiji van grada jednom mesečno, dekoracija za Božić, isprobavanje porodičnog recepta – lista se nastavlja.

Kako odgajati samouverenu i snažnu devojčicu: Ako ovako vaspitavate ćerku, ne brinite za njenu budućnost!

foto: Shutterstock

Srećne porodice daju

Nema ničeg boljeg od davanja onima kojima je potrebno. Možda će vama biti potrebna pomoć sa vremena na vreme, zato je potrebno da se i vi nađete drugima kada je neophodno. Važno je da dajate često i dozvolite deci da i oni lično daju.

Davanje samo pojačava pozitivan gest. Ujedinjuje porodicu dok u isto vreme uči decu dobrim delima za druge i deljenju. Postoji toliko različitih stvari koje možete uraditi:

– učestvovati u šetnji/trčanju/džogiranju koja doprinosi humanitarnim organizacijama ili grupi koja je pogođena bolešću ili ometenošću.

– volontersko sađenje cveća

– učestvovanje u deljenju hrane

– davanje stvari koje vam više nisu potrebne

– doniranje odeće koja nije nošena ili je premala.

Srećne porodice praktikuju mir, ljubaznost i saosećanje

Da, istina je. Braća i sestre se nekad svađaju, a to je nekako normalno. Međutim, velike eksplozije mogu biti sprečene kada praktikujete unutrašnji mir. Planski praktikujte ljubaznost i saosećanje u situacijama koje bi inače proizvele bes i nemir.

Napravite porodično pravilo da samo ljubazne, pozitivne reči mogu biti izgovarane u razgovorima. Kada se bes javi, učite decu kako da duboko udahnu da bi se rešili negativnih emocija.

Najbolji način da ih naučite tome jeste to bude i vaša navika.

Potrebno je par minuta: Psiholog otkriva metodu kako da zauvek zadobijete poverenje deteta!

foto: Shutterstock

Srećne porodice su duhovne i religiozne

Konstantno učenje dece o životu i Bogu će ih spremiti za veliki uspeh i sreću u životu. Bez sumnje, to je pokretačka sila u svemiru koja stvara i teče svime. Važno je učiti decu tome. Čak i ako kasnije tokom života oni odluče da veruju u nešto drugo.

To kod dece izaziva dobrobit. Dobrobit stvara srećniju i zdraviju porodicu i život. Da biste ovo uradili na efektan način, praktikujte i vi to svakoga dana i budite primer – učite svoju decu detaljima.

Srećne porodice su srećnije i manje brinu

Veliki broj porodica propušta jednostavne radosti u životu, jer imaju previše drugih stvari oko kojih brinu. Srećne porodice se ne stresiraju, već planiraju i rade.

Kada dođe do nepoželjnih situacija, one se sa njima suočavaju brzo i smireno. Ne dozvoljavaju malim stvarima da se pretvore u velike i osećaju zahvalnost za lepotu i ljubav u svom životu.

Srećne porodice mogu biti zauzete školom, poslom, hobijima i dodatnim aktivnostima, ali iz života izvlače najviše što mogu. Srećne porodice brzo potisnu problem. Kada se pojavi veliki problem, oni ga rešavaju efektivno i razgovaraju o svojim osećanjima. Oni dele svoje brige na smireniji način da bi pomogli celoj porodici da se lakše nosi s tim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs