Da li ste znali?

Ime deteta govori mnogo o roditeljima: Otkriva karakter i ambicije!

Imajte na umu da ista imena sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dete uđe u pubertet

Vaše dete & vi
17:23h Autor:
Devojčica, Foto: Shutterstock

Čak i da niste roditelj, sigurno je da imate listu imena koja biste dali svom detetu. A ona, zapravo, mnogo govore o vama.


Imena poznatih ličnosti

 

Sve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Trend "što neobičnije - to bolje" tako se nastavlja već nekoliko godina. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnim pažnje. Čest je slučaj da su oni sami delili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidelo. Imajte na umu da ista imena sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dete uđe u pubertet.

 

Starinska imena

 

Roditelji koji deci daju starinska imena smatrani su konzervativnim. Ali, to ne mora da bude sa lošim prizvukom. U moru čudnih imena nije loše prisetiti se nekih lepih starih. Ali, ako dajete ime po precima, trebalo bi da vodite računa o takozvanom „pravilu tri generacije“.

 

Ljude koji se ovako zovu sam Bog čuva: Šta znače najlepša srpska imena!

foto: Shutterstock

Jedinstveno ime

 

Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. Pritom budite vrlo oprezni, ne želite da jednog dana vaše dete ismejavaju u školi zbog imena, zar ne? Ne dozvolite da vaša želja za kreativnošću detetu bude teret za ceo život.

 

Porodična imena

 

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice smatraju se najviše sentimentalnima. Uzmite u obzir i zvučnost imena, jer većina ljudi kroz život neće saznati sentimentalnu priču koja stoji iza samog imena.

 

Uniseks imena

 

Imena koja jednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su poprilično čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu. Uniseks imena imaju taj deklarativan smisao, pa se smatra da će delimično i zbog imena dete biti uspešnije na poslovnom planu.

 

Srpkinje se više ne zovu ovako: 30 zaboravljenih imena sa prelepim značenjem

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...