Učite od njih

Majke u Indiji nikad ne kažnjavaju decu: Ovako se odgajaju dobri ljudi!

Roditelji u Indiji su sigurni da su njihove navike buduće karakteristike karaktera njihove dece. Zato im ne drže predavanja već im svojim primerom pokazuju kako se nešto može uraditi
Vaše dete & vi 27.06.2017. - 15:18h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Roditelji u Indiji veruju da vikanje neće pomoći u vaspitanju dece. Hinduizam, Budizam i Islam prepliću svoje nasleđe u ovoj zemlji. Čak i najnestašnija deca ne kažnjavaju se, a postoji i razlog za to.

 

Indiaparenting predstavlja vam karakteristike roditeljstva u Indiji:

 

Biti dobar
Deca u Indiji naučena su od rođenja da budu dobra prema svim živim bićima. Strpljenje je od izuzetnog značaja, smatra se vrhunskom vrlinom, a pokazivanje emocija i razdražljivost su za njih mane.

 

Kontrolisane informacije
Roditelji u Indiji ukidaju gledanje TV-a deci, osim kada su u pitanju programi posvećeni umetnosti i obrazovanju. Ovakav pristup je važan, posebno sada kada internet i televizija mogu negativno da utiču na mlade, čak i da budu opasni.

 

Vrline na prvom mestu
Indijke su posebno pažljive oko bontona, i obavezno uče svoju decu lepom i kulturnom ponašanju. Kada dete ima 2 godine, oprostiće mu ako se igra hranom; sa 10 godina ovakvo ponašanje je nedopustivo.

 

Predstavljanje dobrog primera
Roditelji u Indiji su sigurni da su njihove navike buduće karakteristike karaktera njihove dece. Zato im ne drže predavanja već im svojim primerom pokazuju kako se nešto može uraditi. I stariji rođaci često u tome učestvuju, u situacijama kada nekoliko generacija živi pod istim krovom.

 

Deca su mi rekla da ih gnjavim: Otišla sam kod psihologa, šokirala me dijagnoza!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Povezanost
Doktori u Indiji preporučuju da majka i dete spavaju zajedno, kako bi dete osetilo prisustvo bliske osobe i bilo mirno i spokojno.

 

Razmišljanje naglas
Školski sistem vodi računa o duhovnosti i toleranciji. Deca su naučena da iznose svoje mišljenje i da razgovaraju o tome; kao časove imaju jogu, pamćenje i osmehe. Sam sistem ih podstiče da otkriju svoj potencijal.

 

Učitelji i nastavnici
Učitelji u Indiji moraju da budu veoma tolerantni: Ne pokazuju nezadovoljstvo i ne traže ništa što i sami ne mogu da urade. Oni se često okupljaju da razgovaraju o pravilima ponašanja - nastavnika, a ne dece.

 

Bolja verzija sebe, a ne nekog drugog
Glavni zadatak bilo kog učenika jeste da se usavrši. Svakog meseca, specijalne kartice daju se uspešnim studentima. Učenici u Indiji teže da budu bolja verzija sebe, a ne nekog drugog.

 

Neformalni stav
Učitelji i nastavnici ne ustručavaju se da pokažu ljubav prema svojim učenicima. Oni često zagrle svoju decu ili ih pomaze po glavi. Ipak, nema favorizovanih, jer je svakom detetu potrebna pohvala.

 

Dečji neurolog oštro upozorio: 5 godina gledam kako sami stvarate autizam kod dece!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...