Učite od njih

Majke u Indiji nikad ne kažnjavaju decu: Ovako se odgajaju dobri ljudi!

Roditelji u Indiji su sigurni da su njihove navike buduće karakteristike karaktera njihove dece. Zato im ne drže predavanja već im svojim primerom pokazuju kako se nešto može uraditi
Vaše dete & vi
08:38h Autor:
Majke u Indiji nikad ne kažnjavaju decu: Ovako se odgajaju dobri ljudi!
Foto: Profimedia

Roditelji u Indiji veruju da vikanje neće pomoći u vaspitanju dece. Hinduizam, Budizam i Islam prepliću svoje nasleđe u ovoj zemlji. Čak i najnestašnija deca ne kažnjavaju se, a postoji i razlog za to.

Indiaparenting predstavlja vam karakteristike roditeljstva u Indiji:

Biti dobarDeca u Indiji naučena su od rođenja da budu dobra prema svim živim bićima. Strpljenje je od izuzetnog značaja, smatra se vrhunskom vrlinom, a pokazivanje emocija i razdražljivost su za njih mane.

Kontrolisane informacijeRoditelji u Indiji ukidaju gledanje TV-a deci, osim kada su u pitanju programi posvećeni umetnosti i obrazovanju. Ovakav pristup je važan, posebno sada kada internet i televizija mogu negativno da utiču na mlade, čak i da budu opasni.

Vrline na prvom mestuIndijke su posebno pažljive oko bontona, i obavezno uče svoju decu lepom i kulturnom ponašanju. Kada dete ima 2 godine, oprostiće mu ako se igra hranom; sa 10 godina ovakvo ponašanje je nedopustivo.

Predstavljanje dobrog primeraRoditelji u Indiji su sigurni da su njihove navike buduće karakteristike karaktera njihove dece. Zato im ne drže predavanja već im svojim primerom pokazuju kako se nešto može uraditi. I stariji rođaci često u tome učestvuju, u situacijama kada nekoliko generacija živi pod istim krovom.

Deca su mi rekla da ih gnjavim: Otišla sam kod psihologa, šokirala me dijagnoza!

PovezanostDoktori u Indiji preporučuju da majka i dete spavaju zajedno, kako bi dete osetilo prisustvo bliske osobe i bilo mirno i spokojno.

Razmišljanje naglasŠkolski sistem vodi računa o duhovnosti i toleranciji. Deca su naučena da iznose svoje mišljenje i da razgovaraju o tome; kao časove imaju jogu, pamćenje i osmehe. Sam sistem ih podstiče da otkriju svoj potencijal.

Učitelji i nastavniciUčitelji u Indiji moraju da budu veoma tolerantni: Ne pokazuju nezadovoljstvo i ne traže ništa što i sami ne mogu da urade. Oni se često okupljaju da razgovaraju o pravilima ponašanja - nastavnika, a ne dece.

Bolja verzija sebe, a ne nekog drugogGlavni zadatak bilo kog učenika jeste da se usavrši. Svakog meseca, specijalne kartice daju se uspešnim studentima. Učenici u Indiji teže da budu bolja verzija sebe, a ne nekog drugog.

Neformalni stavUčitelji i nastavnici ne ustručavaju se da pokažu ljubav prema svojim učenicima. Oni često zagrle svoju decu ili ih pomaze po glavi. Ipak, nema favorizovanih, jer je svakom detetu potrebna pohvala.

Dečji neurolog oštro upozorio: 5 godina gledam kako sami stvarate autizam kod dece!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs