Odaberite najlepše

Moćna ruska imena za dečake i devojčice: Nose snažnu poruku, Srbi ih obožavaju!

Da li ste znali da ime Nataša znači rođena, dan rođenja, rođendan, ali i Božena i Božica? Ime je u prošlosti uglavnom pripadalo devojčicama rođenim na Božić
Vaše dete & vi 17.11.2016. - 14:19h Autor: lovesensa.rs
Foto: Profimedia

Jedna od najlepših imena za dečake i devojčice potiču upravo iz nama bliske, bratske Rusije, piše Lovesensa.rs. Sem što prelepo zvuče, ova imena imaju i izuzetno snažna i moćna značenja.Mnoga od ruskih imena su vrlo poularna i u Srbiji već dugi niz godina, pa tako roditelji često daju deci baš ruska imena.

 

Mi izdvajamo po 5 najlepših ruskih imena za devojčice i dečake, koja su vrlo popularna kod nas.

 

Ženska imena:

 

1. Tatjana - ime koje znači vatrena kraljica. Skraćena verzija imena je Tanja.

 

2. Olga (Olja) - ime koje je među Ruse došlo u 9. veku sa švedskim Vikinzima, i to kao Helga. U staroskandinavskom jeziku Helga znači zdrava, srećna i sveta.

 

3. Maša - nastalo je od imena Marija. Spominje se više značenja ovog imena, jedno od njih je gospođa, a drugo ona koju Bog ljubi.

 

4. Nataša - ovo ime znači rođen, dan rođenja, rođendan, ali i Božena, Božica. Ime je u prošlosti uglavnom pripadalo deci rođenoj na Božić.

 

5. Irina - značenje imena potiče od grčkog Eirene, imena jedne od Hora, boginja mira. Irina znači mir i spokojstvo.

 

Kako da začnete žensko dete: Stručnjaci dali precizna uputstva!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Muška imena:

 

1. Boris - ime je zapravo skraćenica od slavenskog imena Borislav. Prvi deo imena dolazi od glagola boriti se, a drugi je morfem - slav, čest u slovenskim imenima.

 

2. Vanja - izvedenica imena Ivan(a) pa ima isto značenje - Bog je milostiv. Ovo ime je uniseks, odnosno može se dati i dečaku i devojčici.

 

3. Igor - ime koje je nastalo od nordijskog imena Ivar, Ingwar što znači branitelj mora.

 

4. Aleksandar (Saša) – ime je stvoreno od glagola aléxo, što znači branim i imenice anér (u genitivu andrós) što znači čovek, junak.

 

5. Ivan - najtipičnije rusko ime koje je vekovima bilo popularno u svim slojevima ruskog društva, od običnih seljaka do carske porodice. Ime Ivan znači Bog je milostiv.

 

Ruskinja koja je živela u Beogradu: Evo kakav ste vi Srbi narod!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...