Nova istraživanja otkrila

Kako da začnete žensko dete: Stručnjaci dali precizna uputstva!

Čitava zima je u znaku devojčica - češće su bakterijske infekcije, a spermatozoidi koji stvaraju devojčice su izdržljiviji
Trudnoća
13:20h Autor:
Kako da začnete žensko dete: Stručnjaci dali precizna uputstva!
Foto: Thinkstock

Nakon potvrde trudnoće, prvo što sve buduće roditelje zanima jeste da li će dobiti dečaka ili devojčicu.

Puno toga ima uticaj na pol deteta - verovali ili ne, na to utiče čak i posao kojim se budući otac bavi, koliko su partneri stari, kao i učestalost seksualnih odnosa.

Naučnici su istraživali i došli do nekih preciznih "uputstava", koja bi trebalo da vam garantuju da ćete dobiti željeni pol deteta.

Evo šta su neki od uslova za rađanje ženske dece:

Stariji parovi dobijaju devojčice

Žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobijaju žensku decu zbog uticaja hormona i kvaliteta spermatozoida, zaključili su naučnici.

Ima samo 5 godina i nestvarno plave oči: Ceo svet poludeo za najmlađom manekenkom! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ženska deca "vole" stres i uzbuđenjaPrema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu pre nego što zatrudne, češće rađaju devojčice.

Zima je za devojčiceTokom zime se začinje najviše devojčica. Ovo je primećeno i u životinjskom svetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spermatozoidi koji stvaraju devojčice su izdržljiviji.

Važno je i čime se tata bavi u životuSprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti očevog zaposlenja sa polom deteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumeva stresne situacije može kao rezultat da da rađanje devojčica. Među tatama ženske dece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...

16 saveta Vladete Jerotića o vaspitanju dece: Najviše se volite kada je dete malo!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Lepe žene rađaju ćerkeEvolucijski psiholog dr Satoši Kanazava tvrdi da privlačne žene imaju veću šansu da rode devojčicu. Kaže da je to evolucijski trik jer ženama je fizička lepota korisnija nego muškarcima, a mame na decu prenose najbolje gene.

Ukoliko biste više voleli da dobijete muškog naslednika, naučnici otkrivaju sledeće:

Ako želite dečaka, ne apstinirajteČešći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dečaka. Zbog učestalih odnosa, spermatozodi imaju manje glave i kraće repove. Spermatozoidi koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje devojčica.

Kraće živeNaučnici smatraju da mame dečaka žive kraće zbog testosterona koji im slabi imuni sistem tokom trudnoće. Neke studije pokazale su i da žene troše više energije u proizvodnji mleka za dečake.

Dečaci onima koji žive zajednoIstraživanje u kojem je učestvovalo 86.000 roditelja pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobijaju dečake; 51,1 odsto parova postali su roditelji dečaka, ali nauka nije pronašla razlog.

Devojčica rođena sa sedim pramenom kose: Najslađi zaštitni znak! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ako ste već u drugom stanju, sigurno želite što pre da saznate kog je pola beba. Ultrazvuk može da vam otkrije misteriju tek u 18, ponekad već i u 14. nedelji trudnoće, ali do tada možete da se zabavite i uz ove metode "proricanja" pola naslednika.

Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi devojčicu. Istraživači su to zaključili proučavajući 1,7 miliona trudnoća. Veruju da je uzrok mučnine povišen nivo estrogena u krvi. Ako lekar nije siguran da li vidi na ultrazvuku pol, pitajte ga za otkucaje srca. Obično dečaci imaju više od 140 otkucaja u minuti, a devojčice manje.

Osim ovih naučno dokazanih metoda, ima i onih koje se prenose generacijama. Tako bi bubuljice na licu trebalo da najave devojčicu. Test sa belim lukom kaže da će izlaziti na sve pore nakon što ga pojedete ako nosite dečaka.

Činjenica je da je šansa da pogodite 50-50, a nakon devet meseci sigurno ćete saznati.

Finska sprema revoluciju u školstvu: Ukidaju sve predmete u školi, đaci neće sedeti u klupama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs