Pravi mali heroj

Da se odrasli postide: Šta ovaj dečak (12) radi u slobodno vreme ostavlja bez teksta! (VIDEO)

Na području Australije Kembel je prava zvezda, pa redovno dobija donacije iz različitih izvora
Vaše dete & vi
19:26h Autor:
Da se odrasli postide: Šta ovaj dečak (12) radi u slobodno vreme ostavlja bez teksta! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / SBS VICELAND

Kada je imao samo 9 godina Kembel Remes iz gradića Akton u Tasmaniji pitao je roditelje da li bi mogao da bolesnoj deci u bolnici kupi božićne poklone. Kada su mu roditelji rekli da za to nemaju novca s obzirom da imaju veliku porodicu s devetoro dece, to ga nije smetnulo u nameri.

On je odlučio da ih sam napravi. Uz pomoć interneta naučio je kako se šije, ali i koji su mu materijali potrebni za izradu igračaka. Tako je rođena neverovatna priča po imenu Project 365 by Campbell kojoj je glavni cilj da obezbedi jednu igračku dnevno za bolesno dete – odnosno 365 igračaka za godinu dana.

Nikola (14) svako jutro ustaje u 4: Skupljajući flaše hrani svoju porodicu! (VIDEO)

Za izradu prvog medvedića bilo mu je potrebno 5 sati, a danas ovaj neverovatni dečak može da napravi igračku za otprilike 60 minuta.

Do sada je Kembel svojim rukama napravio više od osamsto medvedića, psića, patkica i drugih plišanih životinja različitih veličina, boja i oblika, a osim bolesne dece njima je razveselio i nekoliko odraslih osoba. Svojom kreacijom iznenadio je i svog oca, koji je u nekoliko navrata imao tumor.

Čudo od deteta

"Napravio sam mu pobedničkog medvedića. Tako sam ga nazvao jer će mu pomoći da pobedi svoju bolest", otkrio je ovaj plemeniti dečak australijskim medijima. U izradi medvedića danas mu pomažu i njegova braća i sestre, a posebno njegov mlađi brat Dilan.

Na području Australije Kembel je prava zvezda, pa redovno dobija donacije iz različitih izvora. Dobio je na poklon novu mašinu za šivenje marke "Spotlight", a ljudi mu redovno šalju tkanine za izradu medvedića, vatu za punjenje igračaka i druge korisne sitnice.

Ono što je ovaj dečak uradio rasplakalo je sve: Blago njegovim roditeljima! (FOTO)

A photo posted by 936 ABC Hobart (@936abchobart) on May 29, 2016 at 7:00pm PDT

"Kembel je nekad nadahnut da napravi posebnu igračku za određenu osobu ako vidi ili čuje njegovu priču – čak na televiziji", s ponosom otkriva njegova mama Sonja, koja ističe da bi njen sin svoje slobodno vreme u potpunosti provodio za mašinom za šivenje kada bi mu to ona dopustila.

"Nekad moram da ga podsetim da ode da se igra", priznaje mama.

U videu pogledajte priču o neobičnom dečaku iz Australije koji svojim malim ručicama redovno izmamljuje osmeh na lica mališana i odraslih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs