Svaka čast

Umesto u ćošak, nemirne đake šalju u posebnu sobu: Prizor nad kojim je svet zanemeo! (VIDEO)

Nakon uvođenja ovog programa, broj dece koja manifestuju nepoželjno ponašanje je u opadanju, a smanjio se i broj izostanaka
Vaše dete & vi 09.11.2016. - 19:54h Autor: Yumama.com
Foto: Ilustracija / Profimedia

Kao deo disciplinskog postupka, neke škole organizuju kaznenu nastavu kako bi nemirnu i neposlušnu decu "doveli u red", piše Yumama.com.

 

Međutim, poznato je da su mnoga deca sklona revoltu, pa ovaj metod često nije uspešan. Upravo zato, želeći da isproba neku vrstu "obrnute psihologije", osnovna škola Robert Koleman iz Sjedinjenih američkih Država je umesto kaznenih časova prošle godine uvela "Sobu pažljivog trenutka" u kojoj deca - meditiraju!

 

Naime, ukoliko se deca nisu lepo ponašala škola ih šalje u ovu sobu da razmisle o tome šta su loše uradili.

 

Srpski dečji psihijatar o vaspitanju i kažnjavanju: Da je batina dobra, ne bi izašla iz raja!

 

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

 

Ta prostorija je vrlo prijatna, opremljena svetlima, dekoracijama i mekim jastucima. Neposlušna deca tamo sede i rade vežbe disanja ili meditacije, što im pomaže da se smire i fokusiraju. Takođe, podstiče ih da razgovaraju o onome što se dogodilo.

 

U školi Robert V. Koleman meditacija nije jedino što nude deci. Takođe, u ponudi je i joga i različiti drugi oblici vežbi.

 

Nakon uvođenja ovog programa, broj dece koja manifestuju nepoželjno ponašanje je u opadanju, a smanjio se i broj izostanaka. Zbog uspešnosti programa njegovi se kreatori nadaju proširenju i na ostale američke škole.

 

Pogledajte video!

 

Mama koja stalno crveni na roditeljskom sastanku: Ima nešto važnije od svih petica u školi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...