Lekcije

Evo kako sam odgojila zdravu decu: Na jedno njihovo pitanje ovako sam odgovorila!

Kad me kćerka pitala da li ja želim da budem mršava ovako sam joj odgovorila
Vaše dete & vi
19:10h Autor:
Evo kako sam odgojila zdravu decu: Na jedno njihovo pitanje ovako sam odgovorila!
Foto: Shutterstock

Blogerka Regan Long, napisala je tekst za Haffington post o borbi da njene tri kćerke odrastu bez kompleksa. U potpunosti vam prenosimo ovaj sjajan tekst:

"Mama da li želiš da budeš mršava?"

Moja osmogodišnja kćerka mi je postavila ovo pitanje i ja sam se potpuno blokirala. Ovo njeno pitanje me uhvatilo nespremnom.

Znam da me nikad nije čula da kažem kako želim da smršam, ali isto tako stalno me viđa kako vežbam, kako pričam o zdravoj ishrani, a uostalom i moj muž radi kao fitnes trener.

Imam tri kćerke. Odgajam ih tako da nemaju komplekse po pitanju svog izgleda ili želju da izgledaju kao određena filmska ili pop diva.

6 navika koje stvaraju razmaženu decu: Kod kuće imate kmezavo derište zahvaljujući ovome!

Uvek sam htela da moje kćerke cene svoje zdravlje. Htela sam da poštuju svoje telo, da im zdravlje bude prioritet tokom života, da vežbaju, da se hrane zdravo, da budu najbolje što mogu u fizičkom, emocionalnom i duhovnom smislu.

Zbog toga ja redovno vežbam, trčim, kuvam kod kuće i pazim da se cela porodica hrani zdravo.

Ovo njeno pitanje me demoralisalo jer, vidite, moje kćerke nikad neće znati koliko njihova mama može da pretrči kilometara, koliko sklekova i trbušnjaka može da odradi, u njihovoj glavi će uvek biti to da ja vežbam jer želim da smršam.

Htela sam zauvek da im taj zaključak izbrišem iz misli. Htela sam da vide koliko se ja trudim da budem zdrava, zbog sebe, zbog njih. Sutra kad one budu u iskušenju, hoću da pomisle "kad je mogla mama, mogu i ja."

Okrenula sam se ka njihovim širom otvorenim okicama i rekla:

"Ne zlato, ja ne želim da smršam, ja želim da budem jaka."

Tada me moja kćerkica zagrlila i prošaputala: "Onda i ja želim da budem jaka!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs