Vreme je za sunce

Isterajte decu iz kuće: Tajna njihovog zdravlja su svež vazduh i priroda!

Deca koja se igraju napolju su zdravija, srećnija i zadovoljnija. Vreme je da ugasite kompjuter i televizor i pošaljete ih u prirodu
Vaše dete & vi
09:20h Autor:
Isterajte decu iz kuće: Tajna njihovog zdravlja su svež vazduh i priroda!
Foto: Shutterstock

Zdravlje i vitalnost su dobri razlozi da svoju decu "odvojite" od kompjutera i televizora i isterate ih na prolećno sunce. Istraživanja su pokazala da deca koja napolju provedu 10 sati nedeljno imaju više samopouzdanja, zdravlja i ispunjeniji im je dan.

Deca koja su se svakodnevno igrala napolju imaju veći osećaj za lepotu i znatno su kreativniji i maštovitiji. Pokazalo se da se ova deca osećaju srećnije i da su više zainteresovana za svet oko njih, nego ona deca koja sate provode ispred kompjutera.

Zabavite decu tokom putovanja, više može da nađete OVDE.

Ova istraživanja su posmatrala decu uzrasta od sedme do osme godine života.

Zanimljivo je i to što je ovom prilikom otkriveno da su roditelji te dece imali ispunjeno detinjstvo koje su proveli u prirodi, pa su tu svoju naviku iz detinjstva preneli na decu.

50 opasnih stvari koje morate da naučite svoje dete, više možete da nađete OVDE.

Stučnjaci su objasnili da deca koja se igraju u prirodi imaju više mašte zbog toga jer priroda nudi više slika, mirisa i boja koja podražavaju sva čula, za razliku od televizije ili kompjutera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs