Podsetite se

Zabavite decu tokom putovanja: 6 igrica za dugu vožnju!

Neka vam dug put za praznike bude zabavan. Neka sve bude vezano za putovanje, a ne za destinaciju. Zbavite decu interesantnim igricama
Vaše dete & vi
14:06h Autor:
Zabavite decu tokom putovanja: 6 igrica za dugu vožnju!
Foto: Thinkstock

Ukoliko za praznike putujete negde sa decom, verovatno se već pripremate za njihova stalna dobacivanja: "Koliko još ima?", "Jesmo li već stigli?","Dosadno mi je..." i td. Zbog toga smo izabrali šest jednostavnih igara kojima možete zabaviti decu prilikom putovanja.

Provesti nekoliko sati, ponekad čak i manje od 30 minuta u automobilu sa detetom neraspoloženim za vožnju, mogu da vas dovedu do ivica snage. Srećom, osim pesmica, na raspolaganju vam je više igara kojima možete da olakšate putovanje sebi i malom "suvozaču".

1. Zavisno od uzrasta, dete možete da učite koji su delovi tela, ili da ih nabrajate: "Dodirni nos", "Pokaži mi kažiprst"... Pored toga, dete može - gledajući kroz prozor, da "traga" za predmetima koji počinju nekim slovom.

2. Možete i da imitirate glasanje pojedinih životinja, a da dete pogađa koje su, ili da zajedno brojite plave automobile, da pogledom tražite trougao, krug, kocku...

3. Ako ste u poziciji suvozača, možete u kesu da stavite bilo koji predmet koji imate pri ruci. Neka dete zatvori oči, opipa je i tako pokuša da pogodi šta se u njoj nalazi.

4. Kada idete na duži put, za njega možete da se zajedno pripremite: napravite popis stvari koje očekujete da usput vidite, pa ih označite kada ih spazite. Možete od toga da napravite i takmičenje - beležeći ko prvi spazi neku stvar ili biće. Dogovorite se za simboličnu nagradu na kraju puta.

5. Druga varijanta je sastavljanje popisa "zabranjenih" reči (drvo, auto, ptica, itd.), koje niko ne sme da izgovori tokom celog putovanja. Ko ih izgovori, mora „ekipu“ da zabavi smešnom pričom ili pesmicom.

6. I pevanje možete malo da "začinite": vi ili neko od saputnika treba da otpeva nekoliko nota popularne pesme, a ostali da pogađaju o kojoj se radi. Možete i da, na osnovu opaženog, izmišljate priče: "Vidiš li onu kamp-prikolicu? Oni sigurno putuju na Severni pol...".

Ne zaboravite da i vi uživate u svakoj igri i u tome što deca još uvek žele da putuju sa vama, jer će doći vreme kada ćete ih moliti da zajedno odete negde za vikend.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs