podelile savete

Dečji rođendani u doba korona virusa: Majke otkrile kako da napravite najbolju zabavu u samoizolaciji!

Mnogi roditelji su podelili svoja iskustva kako su izgledali rođendani njihovih mališana kod kuće

Vaše dete & vi
Autor:
Dečji rođendani u doba korona virusa: Majke otkrile kako da napravite najbolju zabavu u samoizolaciji!
Foto: Profimedia

Novinari HuffPosta pozvali su roditelje da im opišu kako slave rođendane svoje dece s obzirom na preporuke o ostajanju kod kuće i držanje socijalne distancce zbog korona virusa.

Naša ćerka je juče proslavila 7. rođendan. Mislili smo da će to biti razočaranje za nju zbog karantina, ali zahvaljujući velikom broju ljudi, ona je ovaj rođendan proglasila najboljim ikad", ispričala je Emili Monej i dodala:

"Od crtanja kredom ispred ulaza, komunikacije s prijateljima preko video poziva do virtuelnih zagrljaja, poklona, pevanja sa kućnog praga, čestitki u poštanskom sandučiću, poruka na Fejsbuku. Bila je to celodnevna proslava".

"Zamolila nas je za logorsku vatru u dvorištu pa smo pekli kolačiće, a imali smo i rođendansku tortu. Ali, naši prijatelji i porodica zajedno su joj ulepšali dan više nego što je mogla zamisliti! Nakon svakog dirljivog trenutka pomalo su mi zasuzile oči jer znam koliko je naša devojčica zapravo voljena i koliko ljudi je stalo do nje, ljubazni su i dragi. Jako smo blagoslovleni. Naši su se prijatelji zaista iskazali kako bi joj dan bio poseban", prisetila se ova majka.

Mnogi roditelji su otkrili kako su decu utešili obećanjem da će ovako rođendan slaviti dva puta, jednom u karantinu, a drugi put kada sve prođe, zajedno sa prijateljima. Bilo je i onih koji ističu da je ljubav i bliskost najvažnija.

"Deca su jača i otpornija više nego što mislimo. Samo uradite nnajbolje što možete. Ljubav i sreća su sve što im treba, a slatka torta je samo bonus", mišljenja je Shelby Brown.

Balonska iznenađenja

"Napravili smo vodopad od balona. Zalepili smo čaršav na okvir vrata njihove sobe dok su spavali i napunili smo je balonima. Ujutro kada su otvorili vrata, svi baloni su popadali po njima", ispričala je Lijane.

"Moj sin sutra slavi 9. rođendan, a prošle nedelje je otkazana njegova zabava, trebalo je da drugari prespavaju kod njega. Pokušaćemo da mu učinimo taj dan posebnim od jutra. Ispunićemo njegovu sobu balonima i ukrasima", rekla je Sara Cothren.

Apsolutna superhrana: Ovih 12 namirnica vaša deca moraju da jedu!

foto: Profimedia

Parada automobila

Neki roditelji dosetili su se da pred kuću stave znak da im dete ima rođendan i molbu svim vozačima da zatrube kada prolaze. Neki su u pomoć pozvali i komšije.

"Zamolite prijatelje, komšije i rođake da naprave transparente i u određeno vreme prošetaju oko vaše kuće ili izađu na dvorišta, prozore... I izvikuju dobre želje", savjetuje Kristen Krejg Carle.

- Čelnici jednog lokalnog gradića su rekli da će njihova vatrogasna ekipa doći slavljeniku pred kuću, upaliti sirenu i viknuti detetu 'Sretan rođendan'. To je tako zabavno i posebno - kaže Cindy E. Kim.

" Imali smo improvizovanu paradu - komšije, školski drugari i prijatelji okupili su se u određeno vreme i paradirali kraj naše kuće, otvorili prozore, trubili, držali natpise... Bilo je to neverovatno. Niko nije izašao iz automobila, a moji blizanci su videli sve svoje prijatelje! Rođendan je bio fantastičan, uprkos otkazanoj zabavi i zabrani druženja", ispričala je Sara Burch Viseman.

Lov na blago

"Moja ćerka je proslavila 16. rođendan u subotu. Rešavala je zagonetke koje su vodile do njenih skrivenih poklona", rekla je Tricia Slaton Williams.

"Moja će unuka sutra napuniti 6 godina. Budući da imam četiri poklona za nju, nekoliko puta ću ih zamotati, svaki u sve veću kutiju, a zatim ih sakriti u dvorištu i ostaviti joj kartu s uputstvima kako da ih pronađe - isplanirala je brižna baka Monika Donajkovski Urban.

"Rođendan moje ćerke bio je prošlog ponedeljka, baš u trenutku kada se ovde u Dalasu sve zatvorilo. Morali smo da otkažemo zabavu i ostanemo kod kuće. Članovi porodice poslali su joj poklone i svidelo joj se kada je dobila pakete naslovljene baš na nju. Ali, najpre ih je morala pronaći jer smo ih sakrili po celoj kući", kaže Amber Grifith Auteri.

Video poruke

"Napravila sam internetsku galeriju u koju su prijatelji i porodica mogli da ubacuju fotografije i videozapise rođendanskih želja", rekla je Tricia Slaton Villiams.

"Postoji lokalna firma s neverovatnim glumcima ipevačima koji se oblače kao princeze i superheroji za zabave. Takođe, rade personalizovane videozapise i FaceTime pozive, tako da će moja ćerka imati razgovor s Elsom i Anom za njen rođendan", rekla je Kate Paradise-Taylor.

Pečenje kolača

Deca obožavaju da rade nešto zajedno s roditeljima, a pečenje kolača je savršena zabava za slavljenika. Na primjer, možete napraviti rođendansko ttakmičenje- ko će najlepše dekorisati kolače, a jedan član porodice, možda onaj najstariji, biće sudija koji će ocenjivati. Naravno, slavljeniku će malo progledati kroz prste.

"Zabavite se zajedno u kuhinji. Snimite videozapis o ukrašavanju torte i pogledajte ga kasnije svi zajedno - savetuje Shonda.

Muž je hteo da ćerki damo ime njegove majke: Nema šanse, evo zašto!

foto: Profimedia

Primanje brdo čestitki

Neki roditelji su svojoj deci organiziovali iznenađenje tako što su zamolili porodicu i prijatelje da svi pošalju rođendanske čestitke poštom. Kada dete vidi tu gomilu, sigurno će se obradovati.

"Zamolila sam sve koje znam da sinu pošalju čestitku za rođendan, mejl ili poruku. Oštampaću sve poruke i staviti u teglu.Sva pisma i čestitke ću spremiti, tako da će ih odjednom sve otvarati. Moj sin je vrlo sentimentalan i nije baš lud za igračkama. Jako sam uzbuđena - kaže Kyley Dehler.

Kako je biti potpuno izolovan i u bolnici: Oboleli od korone otkrivaju 7 stvari koje treba da znate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs