Ko je ovde gad?

Muž je hteo da ćerki damo ime njegove majke: Nema šanse, evo zašto!

Volela sam njegovu mamu, ali ipak - ne

Porodica
Autor:
Muž je hteo da ćerki damo ime njegove majke: Nema šanse, evo zašto!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako bi trebalo da to bude najlepši posao na svetu, za brojne roditeljeodabir imena za njihovo dete postaje prava muka, naročito ako teško pronalaze kompromis i podležu uticajima "sa strane".

Upravo je to priča anonimne mame koji se na Reddit forumu požalila kako joj muž prebacuje jer detetu nije dala ime koje je on želeo.

I dok se većina parova naposletku nekako složi oko imena, u njihovom slučaju to se nije dogodilo, već ga je majka sama odredila i prijavila. Sada se njen suprug ljuti što ga je dovela pred svršen čin, tvrdeći da je to što je ona učinila "čisto zlostavljanje" kako bi prihvatio ime koje je ona želela.

U svom postu objasnila je kako je muž želeo da dete nosi ime njegove pokojne majke, ali ona je to odbila uz argument da je to ime staromodno. Rekla mu je da to ime mogu dodati kao srednje ime devojčice. Kroz celu trudnoću bi se prepirali kad bi se dotakli te teme, a raspravu nikad nisu zaključili.

"Iako sam njegovu mamu jako volela, to ime mi je zvučalo baš za bake.

Rekla sam mu da shvatam sentimentalnu vrednost tog imena, ali da mi se ono ne sviđa kao ime za našu ćerku. Predložila sam ga kao srednje ime u nameri kompromisa, ali on se ljutio i nije pristao.

3 najlepša imena za devojčice: Znače svetlost, mir, lepotu!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Koje god sam ime ja predložila, od klasičnih do modernih, pa čak i nadimak njegove majke, odbio je - nije to bilo ono koje je on želeo.

Kad sam se porodila, bili smo naravno oduševljeni. Opet je spomenuo ime njegove majke koje ćemo joj dati, ali ja sam samo ćutala. Kasnije, kad su me pitali kako se devojčica zove, rekla sam Lili (što nije ime njegove majke), a ono koje je on želeo kao srednje.

Budući da je kasnije i on trebalo da se potpiše, videla sam da kipi od besa. Rekla sam mu da sam mu dala dovoljno vremena da se dogovorimo i da je imao mogućnost da odabere nešto drugo. Prošlo je šest meseci od toga i on je zove Lili, ali stalno mi prebacuje da sam ga dovela pred svršen čin i to govori i drugim ljudima. Kao da mi nikad neće oprostiti. Pitala sam ga kako je to drugačije od onog što je on meni pokušao da uradi, kroz sve hormonalne oluje trudnoće i nakon porođaja. E sad vi meni recite, ko je u ovoj situaciji gad?", napisala je novopečena mama.

Post je komentarisalo više od hiljadu ljudi, a većina je stala na njenu stranu.

"Ako jedan od roditelja stavi "veto" na neko ime, onda ono više nije opcija i tražite drugo oko kojeg ćete se dogovoriti. Bez obzira na porodične tradicije, ime deteta treba da bude nešto oko čega se oboje slažete", napisao je jedan korisnik.

Druga je pak rekla: "Ako je ime zaista staromodno, nisi gad, zamisli da moraš ceo život da je zoveš imenom koje ti se ne sviđa".

Šta vi mislite? Da li ste možda prošli kroz neku sličnu situaciju? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs