Ponovo u blaženom stanju

Da li je druga trudnoća lakša nego prva?

Kada već znate šta vas čeka, logično je da ćete drugu trudnoću lakše podneti, mada su neke komplikacije česte i moguće
Trudnoća
20:54h
Da li je druga trudnoća lakša nego prva?

Kada ostanete u drugom stanju po drugi put, obično ste bolje pripremljeni za svoju trudnoću, nego što je to bilo prvi put. Druga trudnoća obično nije toliko strašna kao prva. Postoji puno razlika između prve i druge trudnoće, a većina žena oseća da je njihova druga trudnoća lakša u odnosu na prvu. U nastavku pročitajte zbog čega je druga trudnoća lakša od prve, a zbog čega nije.

Znate da prepoznate simptome

Kad ste trudni po drugi put, već znate koje simptome možete očekivati u trudnoći. Ne morate svaki put zvati lekara da vam objasni neke stvari.

Znate sve trikove

Vi obično već znate sve trikove, kako da se pravilno hranite, kako da sprečite bolove u leđima i slično. Ne morate da čitate knjige i da pretražujete savete po internetu svakih pet minuta.

Jutarnje mučnine

Velika većina žena kaže da su im jutarnje mučnine puno lakše u drugoj trudnoći u odnosu na prvu.

Lakši porođaj

Većina žena oseća da je drugi porođaj dosta lakši nego prvi. Prolaz kroz maternicu već je opušteniji, tako da obično imate kraći i jednostavniji porođaj.

Bol u leđima se pogoršava

Obično se bolovi u leđima pogoršavaju tokom druge trudnoće, jer ste stariji i vaše kosti su počele da gube kalcijum.

Komplikacije

Neke komplikacije, poput visokog krvnog pritiska i dijabetesa se mogu javiti zbog vaših godina. Osim toga, ukoliko ste imali višak kilograma, ponovni dobitak težine može izazvati mnogo problema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs