Za kratko vreme očišćen stan

Kako da za tren oka spremite stan

Kada nemate vremena za detaljno sređivanje, poslužite se trikovima da dovete vaš životni prostor do perfekcije
Enterijer
20:26h Autor:
Kako da za tren oka spremite stan

Postoje trenuci kada jednostavno ne znate kako da završite sve obaveze koje vas očekuju. U tim trenucima trke sa vremenom detaljno sređivanje stana je jednostavno nemoguća misija. Gosti samo što nisu pokucali na vrata, a vaš stan je u opštem neredu. Bez panike. Nudimo vam brze i efikasne trikove, koji će vašem domu dati privid čistoće i urednosti.

Dnevna sobaKauč očistite od dlaka kućnog ljubimca, a najlakši način je da na ruku navučete gumene rukavice, te njima pređete preko celog kauča. Dlake će se zalepiti za rukavice, a vaša ugaona garnitura izgledaće uredno i čisto. Knjige, kataloge i časopise složite na pod ili na policu. Ako vam prozori nisu najčišći, preko njih navucite ukrasne panele i sakrijte ih od pogleda. Mrlje i prljavštinu na ugaonoj garnituri kamuflirajte uredno prebačenim prekrivačem i ukrasnim jastucima. KuhinjaAko vam je mašina prepuna opranog posuđa, sudopera prljava, a nemate vremena da je očistite jednostavno mašinu zatvorite, a prljavo posuđe stavite u neku dublju posudu i sakrijte. Kasnije kada gosti odu, operite ga i složite. Pomalo neugodan miris lako možete prikriti ako na šporet stavite cimet, oraščiće i kore od narandže.Ako želite da vam kuhinja u sekundi izgleda urednije, sa frižidera poskidajte sve magnete, beleške i papiriće, stavite ih u činiju i kasnije sortirajte. Mrlje na šporetu ili rerni prekrijte kuhinjskom krpom. Pripazite da u kuhinji ne ostavite prljave kuhinjske krpe.KupatiloZapalite sveće, jer uz svetlost sveće sve izgleda lepše i čistije. Prljave ili izlizane ručke za peškire prekrijte samim peškirima. Kozmetiku, šminku i proizvode za negu kose složite u nesesere i postavite jedan pored drugog.

Dečja sobaRazbacane delove slagalice, kockica i ostalih sitnih igračaka, koje prave najveći lom, stavite u kutije, dok veće stvari uredno položite na police. Bačenu pidžamu složite i pospremite ispod jastuka, a razbacanu odeću strpajte u ormar.Plišane igračke ubacite u nekorištenu jastučnicu ili ih pogurajte ispod kreveta.Razbacane knjige složite na jedno mesto u uglu sobe, ili stavite blizu stola ili stolice. Na taj način će delovati moderno i interesantno, jer nigde ne piše da knjige uvek moraju da budu striktno na policama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs