Dajte veselu notu vašem domu

Magija narandžastog: Kako da vaš dom uvek bude obasjan suncem?

Otkrijte kako da korišćenjem narandžaste boje ukrasite vašu kući ili stan i napravite od vašeg životnog prozora pravu sunčanu oazu
Enterijer
19:10h
Magija narandžastog: Kako da vaš dom uvek bude obasjan suncem?
1 / 4

Pre nego što se odlučite koja će boja dominirati vašim domom, morate imati u vidu neka osnovna pravila.Poznata dizajnerka enterijera, Džil Goldberg, kaže da je narandžasta boja idealna jer čini da prostor bude prijatan, moderan i da odiše pozitivnom atmosferom. Ona se lako može uklopiti u bilo koju neutralnu pozadinu, ali nije preporučljivo imati je na masivnim komadima nameštaja jer će previše dominirati prostorom. Bolje je dodati nekoliko jastučića, prekrivač, lampu, vazu ili set šoljica za kafu u toj boji.1. Narandžastu možete ubaciti samo kao detalj, pa je najbolje poigrati se sa materijalima u ovoj boji, koji će učiniti pravo čudo i neverovatno razvedriti i oživeti prostoriju. Kupite ili sašijte jastučnice za jastuke, koje lako možete promeniti kad vam dosade. Isto vredi i za stolnjak ili prekrivač, koji će biti savršen detalj na fotelji ili trosedu.2. Odlični detalji u narandžastoj boji su i kutije za odlaganje stvari. Odlučite se za drečaviju ili bleđu nijansu, u zavisnosti od toga koja boja dominira prostorijom u kojoj ćete ih držati.

3. Čak i ako ste najveći ljubitelj boja na svetu, morate paziti kako ih kombinujete. Ako, na primer, imate narandžastu lampu na ormariću, svi ostali detalji, uključujući i slike na zidu, moraju biti u neutralnim tonovima.4. Nećete pogrešiti ako na jedno mesto stavite više manjih detalja u narandžastoj boji. To može biti nekoliko okvira za slike na jednom praznom zidu, red ukrasnih saksija za cveće ili set šoljica za kafu. Uključite maštu, budite umereni i rezultat neće izostati.

5. Veliki komadi nameštaja u narandžastoj boji moraju biti pažljivo odabrani. Zato su kauč ili tepih idealan izbor, ali ako prostorijom preovladava neka druga boja, bolje bi bilo da izaberete kombinaciju s narandžastom kako ne bi previše dominirala. Držite se izreke „manje je više“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs