Kako do trudnoće

Ako želite bebu, isprobajte ove poze

Istraživanja još nisu potkrepila teoriju da su neki položaji za začeće delotvorniji od drugih, ali nije naodmet da probate par položaja koji se često smatraju najpogodnijim
Trudnoća
02:42h Autor:
Ako želite bebu, isprobajte ove poze
Foto: Shutterstock

Da li je istina da su neki položaji bolji kad je reč o začeću? Postoji li bolji način da to uradite ili je svaki dobar? Možete li da zatrudnite ako to jednostavno obavite – ili ćete morati da budete kreativni?

Ležanje na leđima i blago podignuti kukovi

Iako nema potrebe da posežete za starom knjigom Kama Sutra (osim ako ste raspoloženi za vruću gimnastiku), ne morate ni da se vraćate osnovama, kao što je misionarska poza. U knjizi "Šta da očekujete pre trudnoće" autorke Hajdi Murkof i Šeron Mejzel pišu o seksualnim položajima koji se preporučuju za uspešno začeće.

Budući da je vaša vagina prirodno nagnuta prema leđima, ležanje na leđima pri čemu je muškarac gore i s malim jastukom ispod kukova, ako želite, može da omogući skupljanje sperme na samom grliću materice. Ali ako je jastuk preveliki, mogli biste da uputite spermu iza grlića umesto tačno kroz njega, zato tek blago podignite kukove kako biste pomogli gravitaciji, da ne biste stvorili strmu padinu.

Ako je vaša materica nagnuta prema napred (možete da pitate ginekologa ako ne znate), pseći položaj može spermi da omogući lak pristup grliću vaše materice.

Za sada biste mogli da izbegavate položaje u kojima sperma može da iscuri, iako je potreban samo jedan spermatozoid, kad je u pitanju začeće brojnost povećava verovatnoću, uključujući svaki položaj u kojem vi opkoračujete partnera – sedeći, stojeći, žena na muškarcu – iako ni takva promena nije nužna za začeće i zapravo bi mogla da bude nepovoljna ako ustanovite da vam je neprijatna. Ako ne uživate, počećete da se užasavate aktivnosti u kojoj želite da zatrudnite – a to vas neće odvesti nigde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs