10 pasmina pasa

Ovo je najtvrdoglaviji pas na svetu: Sve mora biti po njegovom i na kraju uspe da dobije sve što poželi!

Donosimo vam spisak od 10 nestašnih pasmina pasa, čiji pripadnici uvek žele da je sve po njihovom

Ljubimci
Autor:
Ovo je najtvrdoglaviji pas na svetu: Sve mora biti po njegovom i na kraju uspe da dobije sve što poželi!
Foto: Shutterstock

Bigl

Simpatično nezavisan, bigl će naći zabavu bilo gde ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom telu bigla.

Engleski buldog

Reč je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštovati svoga vlasnika jer ako to ne postoji, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

Jazavčar

Veliki pas u malom pakovanju– tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su nezavisni i svojeglavi, nikad se ne plaše da se uhvate u ukoštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

Džek Rasel terijer

Nestašni i vragolasti Džek Rasel terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primeti da je on neodlučan. Ovi psi su žilavi, pametni i energični.

Rotvajler

Ovaj snažni pas može biti divan porodični ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika i dobru dresuru bez popuštanja. Ako disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

Argentinska doga

Još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosledne. Argentinska doga nezavisna je pasmina koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom.

Šar-pej

Tvrdoglavost je glavna karakteristika i ove drevne pasmine. Šar-pej može biti odani porodični pas, ali vlasnik će morati zaslužiti privrženost ovog slatkiša.

Avganistanski hrt

Navodno jedna od najstarijih pasmina, avganstanski hrt poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas treba vlasnika koji će razumeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom.

Škotski terijer

Ovom malom čupavcu prvenstveno je stalo do njegova vlasnika, a za ljude izvan njegova najužeg kruga nije ga previše briga. Ta jedna osoba za koju se veže mora da zna kako da se ponaša sa ovim psom.

Vajmarski ptičar

Izuzetno inteligentan, vajmarski ptičar treba vlasnika koji će se znati nositi s njegovom oštroumnošću te potrebom za redovnim čvrstim i zabavnim treningom. Ako to izostane, vajmarski ptičar pokazat će koliko tvrdoglav i slobodan može biti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs