Da vaša kuća blista

Odaberite savršen oblik stola za vaš dom: Izgleda kao sitnica ali ova odluka je veoma važna!

Obratite pažnju kada kupujete ovaj važan komad nameštaja.

Enterijer
Autor:
Odaberite savršen oblik stola za vaš dom: Izgleda kao sitnica ali ova odluka je veoma važna!
Foto: Profimedia

Prilikom opremanja stana važno je da obratite pažnju na sto koji birate. Iako izgleda kao da njegov oblik nije bitan, kada skockate sve, videćete da je ta sitnica bila i te kako važna.

Obratite pažnju kada kupujete ovaj važan komad nameštaja.

1. Okrugli sto

Uvek imajte na umu da ovaj tip stola nije idealan za veliki broj ljudi. Takođe je prikladniji za manje prostorije. Ako pokušavate da uštedite na prostoru ili da manju sobu vizualno učinite većom, u tom slučaju okrugli sto je pravi izbor za vas.

2. Pravougaoni sto

Kada su u pitanju pravougaone trpezarije i kuhinje, sto istog oblika najčešći je odabir. Ujedno se radi i o optimalnom izboru jer pravougaoni sto najbolje pristaje pravougaonoj prostoriji.

Pogrešno perete peškire: 4 trika uz pomoć kojih će ostati dugo savršeno mekani!

foto: Profimedia

3. Kvadratni sto

Baš kao i u prethodnom slučaju, kvadratni stolovi sjajni su za sobe kvadratnog oblika jer se tako održava balans i simetrija u prostoriju. Obično su dovoljno veliki za 4 osobe ili maksimalno 8 osoba kako ne bi previše opteretili prostor.

4. Ovalni sto

Sto ovog oblika po "osobinama" je sličan pravougaonom, ali zauzima manje prostora zahvaljujući zaobljenim vrhovima. Sjajan je odabir ako imate usku prostoriju i veći broj ljudi koje svakodnevno morate smestiti za sto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs