Horoskop otkriva

Koji je vaš stil uređenja životnog prostora? Vage ne vole polovne stvari, Vodolija spaja nespojivo! (FOTO)

Da li volite dom prepun efektnih komada nameštaja i sitnih uspomena ili ste ipak skoloniji totalnom minimalizmu? Bez obzira na preferencije, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom vaš dom učiniće još prijatnijim

Enterijer
Autor:
Koji je vaš stil uređenja životnog prostora? Vage ne vole polovne stvari, Vodolija spaja nespojivo! (FOTO)
Foto: Profimedia

1. OVAN - funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora biti veoma dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja da se zamarate s puno detalja. Zbog usklađenja s vašom velikom energijom, preporučuje vam se da prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svetle boje.

2. BIK - udobnost

Kauč i krevet vama su najvažniji delovi nameštaja u kući. Kvalitet je na prvom mestu, a birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju prijatnu i opuštajuću atmosferu. Za bikove su idealne zemljane boje. Ukoliko ne koristite neke stare komade nameštaja, ne zatrpavajte svoj dom već ih poklonite nekome.

Enterijer u rustičnom stilu: 10 saveta za lepši i topliji dom! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

3. BLIZANCI - komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvom mestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan nameštaj. U tom slučaju valja se pobrinuti za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili pak vrhunske police za TV i kompjuter, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

4. RAK - porodica

Ukrasite čitav zid ili pak kompletan hodnik uramljenim fotografijama svoje uže i šire porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti mnogo više nego najnoviji trendi komad nameštaja o kojem svi pričaju.

5. LAV - luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi uvek priuštite najbolje što možete. Uvek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju da obogatite nekim novim atraktivnim dizajnerskim komadom nameštaja. Za vas su idealne tople boje.

Ideje za uređenje: Pet trikova da mala soba izgleda veće! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

6. DEVICA - red i funkcija

Device su najpoznatije po svom osećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u domu. Svakako će da iskoriste svaki pa i najmanji prostor, ali nikada neće držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku, one su majstori u korišćenju formule "kako s malo toga napraviti tako mnogo".

7. VAGA - dekor

Estetika vam je jako važna pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom je nalik umetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine. 8. ŠKORPIJA - privatnost

Vaš dom je za vas najdraže utočište zato je najbolje da pri njegovom uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je jako važna pa lične uspomene radije čuvate u fioci. Dosta se vezujete za stvari i pomalo patite od "hrčak sindroma" skupljajući ih, zato bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i rešite se viška predmeta.

Prolećni trend broj 1: Nežna paleta boja za izgled kuće kao iz časopisa! (FOTO)

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

9. STRELAC - prilagođenost

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znate da se zatrpate brojnim predmetima koji svedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Pokušajte da sve složite tako da vam je što lakše za održavanje kuće, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negde na putu.

10. JARAC - tradicija

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu istoriju, uključujući i porodično nasleđe i retro komadiće koji su odnedavno ponovo u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenameni nekog komada nameštaja pre nego što ga bacite, prodate ili poklonite.

A post shared by Homepolish (@homepolish) on

11. VODOLIJA - eklektičnost

Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti pa zato ne obraćate mnogo pažnju na pravila i neke smernice dizajna već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dozvoljeno pa možete slobodno da kombinujete print s raznim dezenima, tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil. 12. RIBE - jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo i wc. Zato taj deo treba da izgleda što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji naprosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs